Suci ibu Allah!

Mary anu jadi raket ngahiji ka Yesus alatan manéhna ditampa ti manéhna pangaweruh jantung, pangaweruh iman, kaparaban ku pangalaman nya salaku ibu sarta ku hubungan deukeut nya jeung Putra nya. Nu Maha Agung Virgin nyaéta awéwé iman anu dijadikeun kamar pikeun Allah di jantung nya jeung di rencana nya; manéhna téh percaya bisa perceiving di kurnia Putra nya datang éta "fullness waktu"(Gal 4:4) nu Allah, ku milih jalur hina tina ayana manusa, diasupkeun pribadi kana sajarah kasalametan. Éta pisan sababna naha Yesus teu bisa dipikaharti tanpa ibu-Na.

Kitu ogé leupas nu Kristus jeung Garéja ka - sabab Garéja jeung Mary sok babarengan jeung ieu téh justru misteri womanhood di masarakat ecclesial - jeung kasalametan dilakonan ku Yesus teu bisa dipikaharti tanpa appreciating nu keibuan Gareja nu. Pikeun misahkeun Yesus ti Garéja bakal ngawanohkeun hiji "dikotomi absurd", salaku rahayu Paul VI wrote (Announcing Injil, 16). Teu mungkin "ka sunda Kristus tapi tanpa Garéja nu, ngadangukeun Kristus tapi teu Garéja, ka milik Kristus tapi luar Garéja " (ibid.). Pikeun Garéja nu sorangan kulawarga gede Allah, nu brings Kristus ka urang.

Iman urang teu an doktrin abstrak atawa filsafat, tapi hubungan vital jeung full jeung jalma: Yesus Kristus, ngan-begotten Putra Allah anu jumeneng man, ieu nunda pati, gugah tina pupus pikeun nyalametkeun urang, sarta kiwari hirup di satengahing urang. Dimana urang bisa sapatemon manéhna? Urang sapatemon manéhna di Garéja nu, di hirarki urang, Garéja suci ibu. Ieu téh Garéja nu nyebutkeun ayeuna: "Behold Anak Domba Allah"; geus Garéja nu, nu proclaims manéhna; geus di Garéja yen Isa terus ngalengkepan meta nya ku rahmat nu mangrupakeun sacraments.

Ieu, aktivitas jeung misi Garéja sacara, mangrupakeun ekspresi keibuan nya. Pikeun manéhna téh kawas hiji basa anu tenderly nahan Yesus jeung mere manéhna ka dulur jeung kabagjaan jeung generosity. No manifestasi Kristus, komo nu paling mistis, bisa kungsi jadi detached ti daging jeung getih Gareja nu, ti concreteness sajarah Awak Kristus. Tanpa Garéja nu, Yesus Kristus ends nepi salaku pamanggih, a pangajaran moral, rarasaan a. Tanpa Garéja nu, hubungan urang jeung Al Masih bakal di rahmat imajinasi urang, tafsir urang, moods urang.

Nadya jeung sadulur Dear! Yesus Kristus nyaeta berkah nu keur unggal manusa jeung awewe, jeung sakabéh umat manusa. Garéja, di méré urang Yesus, nawarkeun urang fullness of berkah Gusti urang. Ieu persis misi umat Allah: ka sumebar ka sagala bangsa berkah Allah dijieun daging ka Yesus Kristus.

Jeung Mary, kahiji jeung nu paling sampurna murid Yesus, nu percaya kahiji jeung paling sampurna, modél Garéja haji, nyaeta hiji anu muka jalan pikeun keibuan Garéja sarta terus sustains misi maternal nya ka sadaya umat manusa. Wijaksana saksi maternal Mary sacara geus dipirig Garéja ti mimiti. Manehna, Basa Allah, ogé ibu Garéja, jeung ngaliwatan Garéja nu, ibu sadaya lalaki jeung awewe, jeung unggal jalma.

excerpt ti Homily Paus Francis 'dina Massa Suci dina Solemnity Maryam, Ibu Allah.

Asalna ti: Marian solidaritas dina Paus Francis (Filipina)