Пресвятої Богородиці!

Марія настільки тісно Юнайтед Ісус тому, що вона отримала від його знань серця, знання віри, харчуватися її досвід як мати а її тісні відносини з сином. Пресвята Діва є жінка віри, що став місце для Бога в її серці і в її плани; вона є віруючим здатні сприймати в подарунок її син прихід що "Повнота часу"(ГАЛ 4:4) у якого Бога, Вибираючи скромний шлях людського існування, особисто укладений історія спасіння. Ось чому Ісус не може бути зрозумілою без огляду його матері.

Аналогічним чином нерозлучні, Христа і церкви – тому що церкви і Марія завжди разом і це точно Таємниця жіночності в церковної спільноти – і спасіння досягнуто шляхом Ісус неможливо зрозуміти, не оцінюючи материнства церкви. Відокремити від Церкви Ісуса було б уявити "абсурдно дихотомії", як Блаженний Paul VI пише (Evangelii Nuntiandi, 16). Це не можливо "до любові Христа, але без церкви, прислухатися до Христа, але не церкви, щоб належати до Христа, але поза церквою" (там же.). Для церкви є сама велика Божої сім'ї, Це підводить Христа нам.

Наша віра не є абстрактним доктрини або філософії, але життєво важливим і повний відносини з людиною: Ісус Христос, тільки Однородженого Сина Божого хто став людиною, був введений до смерті, Роза з мертвих, щоб врятувати нас, і зараз живе в нашому середовищі. Де ми може зіткнутися йому? Ми стикаємося з ним в церкві, у наших ієрархічної, Матері-церкви Святого. Це церкви, яка говорить сьогодні: "Ось Агнець Божий"; це церкви, який проголошує йому; це в церкві, що Ісус, як і раніше досягти його актів благодаті, які є таїнств.

Це, діяльності та місії церкви, є вираженням її материнства. Вона ж як матері, яка ніжно тримає Ісуса і дає йому кожному з радістю і щедрість. Не прояв Христа, навіть самі містичного, ніколи не може бути відірваною від крови та церкви, від історичних конкретність тіла Христового. Без церкви, Ісус Христос закінчується як уявлення, моральні викладання, відчуття. Без церкви, наші відносини з Христом б на милість нашу уяву, наші інтерпретації, наш настрій.

Дорогі брати і сестри! Ісус Христос є благословення за кожен чоловік і жінка, і для всього людства. Церква, у наданні нам Ісус, пропонує нам повноту благословення Господнього. Це точно місія народу Божого: поширюватися на всі народи Бога благословення плоттю у Ісуса Христа.

І Марія, перший і найбільш досконалим учнем Ісуса, перший і найбільш досконалим віруючий, модель Пілігрим церкви, той, хто відкриває шлях до церкви материнство і постійно підтримує її материнської місію для всього людства. Марії тактовний материнської свідок супроводжував церкви з самого початку. Вона, Божої Матері, також є матір'ю церкви, і через церкву, мати всіх чоловіків і жінок, і кожен людей.

витяг з Папою Francis проповідь у свята Меса на урочистість Марія, Божої Матері.

Родом з: Маріан солідарності під Папа Francis (Філіппіни)